Voor een euro werd vanmorgen in Tokio 1,3196 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3226 dollar vrijdagavond in New York. Vanmorgen verloor de euro tegenover 15 van de 16 belangrijkste valuta's terrein.

Volgens de Bloomberg Correlation-Weighted Currency Indexes is de euro dit jaar met 9,60% gedaald. De Japanse yen is anderzijds met 11% in waarde gestegen, de dollar 1% in waarde gedaald.

Masahide Tanaka, senior strategist in Tokio bij Mizuho Trust & Banking, stelt vast dat de dollar weer wat beter op koers ligt. De euro is daarbij het kind van de rekening, de Europese eenheidsmunt moet terrein prijsgeven.

Voor een euro werd vanmorgen in Tokio 1,3196 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3226 dollar vrijdagavond in New York. Vanmorgen verloor de euro tegenover 15 van de 16 belangrijkste valuta's terrein. Volgens de Bloomberg Correlation-Weighted Currency Indexes is de euro dit jaar met 9,60% gedaald. De Japanse yen is anderzijds met 11% in waarde gestegen, de dollar 1% in waarde gedaald. Masahide Tanaka, senior strategist in Tokio bij Mizuho Trust & Banking, stelt vast dat de dollar weer wat beter op koers ligt. De euro is daarbij het kind van de rekening, de Europese eenheidsmunt moet terrein prijsgeven.