Het algemene ondernemersvertrouwen stemt volgens ING nog altijd goed overeen met een negatieve groei.

Het Belgisch BBP zou tijdens het vierde kwartaal met 0,10% kunnen krimpen tegenover het kwartaal voordien, waardoor de krimp op jaarbasis beperkt zou blijven tot 0,20%. De economen verwachten dat het ondernemersvertrouwen in december zwak zal blijven.

De begroting voor 2013 brengt geen duurzame oplossing voor het gebrek aan competiviteit van de Belgische economie, want de automatische loonindexering bleef gehandhaafd.

Het team van ING vreest dat dit zal leiden tot enige teleurstelling bij de exportgerichte Belgische bedrijven.

Het algemene ondernemersvertrouwen stemt volgens ING nog altijd goed overeen met een negatieve groei. Het Belgisch BBP zou tijdens het vierde kwartaal met 0,10% kunnen krimpen tegenover het kwartaal voordien, waardoor de krimp op jaarbasis beperkt zou blijven tot 0,20%. De economen verwachten dat het ondernemersvertrouwen in december zwak zal blijven. De begroting voor 2013 brengt geen duurzame oplossing voor het gebrek aan competiviteit van de Belgische economie, want de automatische loonindexering bleef gehandhaafd. Het team van ING vreest dat dit zal leiden tot enige teleurstelling bij de exportgerichte Belgische bedrijven.