De instorting van de goudprijs is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas geen traditionele risk-off fase, omdat de aandelenkoersen niet in dezelfde mate mee zijn gedaald. Bovendien zijn de spreads in de Europese periferie niet noemenswaardig toegenomen.

Zodoende zijn het niet de traditionele zorgen over de eurzone die een rol in het verhaal spelen. De negatieve nieuwsberichten rond Cyprus en Portugal werden relatief gezien goed opgevangen, in beide landen is er volgens de economen sprake van een speciale situatie.

De instorting van de goudprijs is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas geen traditionele risk-off fase, omdat de aandelenkoersen niet in dezelfde mate mee zijn gedaald. Bovendien zijn de spreads in de Europese periferie niet noemenswaardig toegenomen. Zodoende zijn het niet de traditionele zorgen over de eurzone die een rol in het verhaal spelen. De negatieve nieuwsberichten rond Cyprus en Portugal werden relatief gezien goed opgevangen, in beide landen is er volgens de economen sprake van een speciale situatie.