Een aantal andere landen zijn daar wel voorstander van. Sommige landen pleiten daarnaast eveneens voor de emissie van Europese obligaties om zo de begrotingscrisis te counteren.

Eric Viloria, senior currency strategist bij Gain Capital in New York, is van mening dat de euro het kind van de rekening gaat worden. Het gebakkelei in eurozone gaat gewoon door en zal waarschijnlijk niet stoppen.

Uiteindelijk is de bias voor de euro zodoende negatief, Viloria verwacht dat die in de komende weken verder gaat verzwakken tegenover de dollar. Vorige week daalde de euro met 1,40% tegenover de dollar.

Een aantal andere landen zijn daar wel voorstander van. Sommige landen pleiten daarnaast eveneens voor de emissie van Europese obligaties om zo de begrotingscrisis te counteren. Eric Viloria, senior currency strategist bij Gain Capital in New York, is van mening dat de euro het kind van de rekening gaat worden. Het gebakkelei in eurozone gaat gewoon door en zal waarschijnlijk niet stoppen. Uiteindelijk is de bias voor de euro zodoende negatief, Viloria verwacht dat die in de komende weken verder gaat verzwakken tegenover de dollar. Vorige week daalde de euro met 1,40% tegenover de dollar.