De Japanse beurs is uit een jarenlange winterslaap ontwaakt dankzij de aangekondigde maatregelen om de economie nieuw leven in te blazen. De Bank of Japan heeft gekozen voor een agressieve manier van politieke verruiming, zeg maar voor een harde aanpak.

Nicholas Smith, Japan strategist bij CLSA in Tokio, is van mening dat de stijging van de koersen op de beurs van Tokio niet alleen te maken heeft met de verzwakking van de koers van de yen. Ook niet-yen gerelateerde aandelen zijn namelijk fors in koers gestegen.

Dat geldt onder andere voor vastgoed, banken, brokers enzovoort. Alles wijst er op dat de Japanse centrale bank de economie met harde hand richting sterkere groei zal leiden, wat betekent dat het hausse-potentieel voor de beurs van Tokio nog aanzienlijk zou kunnen zijn.

De Japanse beurs is uit een jarenlange winterslaap ontwaakt dankzij de aangekondigde maatregelen om de economie nieuw leven in te blazen. De Bank of Japan heeft gekozen voor een agressieve manier van politieke verruiming, zeg maar voor een harde aanpak. Nicholas Smith, Japan strategist bij CLSA in Tokio, is van mening dat de stijging van de koersen op de beurs van Tokio niet alleen te maken heeft met de verzwakking van de koers van de yen. Ook niet-yen gerelateerde aandelen zijn namelijk fors in koers gestegen. Dat geldt onder andere voor vastgoed, banken, brokers enzovoort. Alles wijst er op dat de Japanse centrale bank de economie met harde hand richting sterkere groei zal leiden, wat betekent dat het hausse-potentieel voor de beurs van Tokio nog aanzienlijk zou kunnen zijn.