GDF Suez boekt in de eerste negen maanden van dit jaar een omzet van 70,9 miljard euro, of 8,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De organische groei komt uit op 6,9% (tegenover 8,8% in de eerste zes maanden). Deze vertraging is te wijten aan de hogere gasverkopen in Frankrijk tijdens de afgelopen winter.

De bedrijfskasstroom (ebitda) klokt na negen maanden af op 12,8 miljard euro of een organische groei van 5,8%. Dit is meer dan de 3,7% organische groei in de eerste jaarhelft dankzij een opwaartse bijstelling van de Franse tarieven, de groei bij International Power en de bijdrage van de exploratie- en productieactiviteiten (hogere prijzen en grotere productie in Noorwegen). GDF Suez bevestigde dan ook zijn vooruitzichten voor 2012: een bedrijfskasstroom van 17 miljard euro, een recurrente nettowinst van 3,7 à 4,2 miljard euro en een dividend dat minstens even hoog zal zijn als in 2011.

Gérald Mestrallet, topman van de Franse groep, heeft laten weten dat 2013 een moeilijker jaar zal worden door de aanhoudende achteruitgang van de Europese markten.

GDF Suez boekt in de eerste negen maanden van dit jaar een omzet van 70,9 miljard euro, of 8,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De organische groei komt uit op 6,9% (tegenover 8,8% in de eerste zes maanden). Deze vertraging is te wijten aan de hogere gasverkopen in Frankrijk tijdens de afgelopen winter.De bedrijfskasstroom (ebitda) klokt na negen maanden af op 12,8 miljard euro of een organische groei van 5,8%. Dit is meer dan de 3,7% organische groei in de eerste jaarhelft dankzij een opwaartse bijstelling van de Franse tarieven, de groei bij International Power en de bijdrage van de exploratie- en productieactiviteiten (hogere prijzen en grotere productie in Noorwegen). GDF Suez bevestigde dan ook zijn vooruitzichten voor 2012: een bedrijfskasstroom van 17 miljard euro, een recurrente nettowinst van 3,7 à 4,2 miljard euro en een dividend dat minstens even hoog zal zijn als in 2011.Gérald Mestrallet, topman van de Franse groep, heeft laten weten dat 2013 een moeilijker jaar zal worden door de aanhoudende achteruitgang van de Europese markten.