De daling van de Amerikaanse rente brengt volgens professor Stefan Duchateau onverwacht soelaas voor de zwaarder getroffen beurzen van een aantal groeilanden. Omwille van de stijgende rente in de VS stonden de regeringen van deze landen immers voor de moeilijke keuze om ofwel hun KT rente te verhogen of hun munten in vrije val te laten gaan.

Een renteverhoging dreigt echter de economie af te zwakken (en dat kan banen en stemmen kosten). De wisselkoers los laten betekent dan weer dat de deur voor oplopende inflatie wijd open wordt gezet, hetgeen dan de LT rente weer opjaagt. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De daling van de Amerikaanse rente brengt volgens professor Stefan Duchateau onverwacht soelaas voor de zwaarder getroffen beurzen van een aantal groeilanden. Omwille van de stijgende rente in de VS stonden de regeringen van deze landen immers voor de moeilijke keuze om ofwel hun KT rente te verhogen of hun munten in vrije val te laten gaan. Een renteverhoging dreigt echter de economie af te zwakken (en dat kan banen en stemmen kosten). De wisselkoers los laten betekent dan weer dat de deur voor oplopende inflatie wijd open wordt gezet, hetgeen dan de LT rente weer opjaagt. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.