Op operationeel niveau liggen de resultaten in de lijn van de verwachtingen. De omzet steeg met 7% naar 97 miljard euro en de bedrijfskasstroom (ebitda) steeg met 3% naar 17 miljard euro. De nettowinst zakte daarentegen tot 1,55 miljard euro.

Zonder eenmalige elementen steeg het recurrente nettoresultaat met 11% naar 3,8 miljard euro. De afschrijvingen wijzen echter op een afname van de toekomstige winstgevendheid. GDF Suez verwacht dat het recurrente nettoresultaat de komende twee jaar tussen 3,1 en 3,5 miljard euro zal liggen. De oorzaken zijn gekend: nucleaire beperkingen, het CO2-emissiesysteem dat betalend wordt, een slabakkende economie en toenemende prijzendruk vanwege overheden en concurrenten.

Op operationeel niveau liggen de resultaten in de lijn van de verwachtingen. De omzet steeg met 7% naar 97 miljard euro en de bedrijfskasstroom (ebitda) steeg met 3% naar 17 miljard euro. De nettowinst zakte daarentegen tot 1,55 miljard euro.Zonder eenmalige elementen steeg het recurrente nettoresultaat met 11% naar 3,8 miljard euro. De afschrijvingen wijzen echter op een afname van de toekomstige winstgevendheid. GDF Suez verwacht dat het recurrente nettoresultaat de komende twee jaar tussen 3,1 en 3,5 miljard euro zal liggen. De oorzaken zijn gekend: nucleaire beperkingen, het CO2-emissiesysteem dat betalend wordt, een slabakkende economie en toenemende prijzendruk vanwege overheden en concurrenten.