De voor desinvesteringen gecorrigeerde omzet groeide met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar dankzij een koude winter in Frankrijk en hogere energietarieven. Ook hogere verkopen van aardgas en groei in opkomende markten droegen bij aan de omzetgroei.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde echter met 5,1% tot EUR 4,99 miljard, voornamelijk door desinvesteringen en dalende marges in Europa.

Elektriciteitsprijzen blijven onder druk staan en twee Belgische kerncentrales worden aan veiligheidstesten onderworpen en zijn buiten dienst gesteld. Zonder desinvesteringen daalde de EBITDA met 1%.

Het energiebedrijf gaat dit jaar nog altijd uit van EUR 13 tot EUR 14 miljard EBITDA, conform de verwachtingen van EUR 13,9 miljard. Het dividend blijft stabiel op EUR 1,50 per aandeel.

Ook in 2014 verwacht ABN Amro geen dividendgroei. De Europese economie blijft zwak en de fundamentele waarden van de energiesector worden gedreven door een afnemende schuldenlast, lagere rente-uitgaven en brede kostenbesparingen.

GDF Suez blijft met structurele problemen kampen in Europa. Het bedrijf blijft activiteiten afstoten, hoewel de hoge schuldenlast minder kosten oplevert.

Weinig bedrijven creëren met krimp welvaart, toch is minder blootstelling aan kostenintensieve energieopwekking in een economisch omgeving die geen tot negatieve groei vertoont een verstandig besluit.

Het leidt tot een gezonder bedrijf, ook als de economische activiteit weer toeneemt. ABN Amro blijft koper.

De voor desinvesteringen gecorrigeerde omzet groeide met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar dankzij een koude winter in Frankrijk en hogere energietarieven. Ook hogere verkopen van aardgas en groei in opkomende markten droegen bij aan de omzetgroei. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde echter met 5,1% tot EUR 4,99 miljard, voornamelijk door desinvesteringen en dalende marges in Europa. Elektriciteitsprijzen blijven onder druk staan en twee Belgische kerncentrales worden aan veiligheidstesten onderworpen en zijn buiten dienst gesteld. Zonder desinvesteringen daalde de EBITDA met 1%. Het energiebedrijf gaat dit jaar nog altijd uit van EUR 13 tot EUR 14 miljard EBITDA, conform de verwachtingen van EUR 13,9 miljard. Het dividend blijft stabiel op EUR 1,50 per aandeel. Ook in 2014 verwacht ABN Amro geen dividendgroei. De Europese economie blijft zwak en de fundamentele waarden van de energiesector worden gedreven door een afnemende schuldenlast, lagere rente-uitgaven en brede kostenbesparingen. GDF Suez blijft met structurele problemen kampen in Europa. Het bedrijf blijft activiteiten afstoten, hoewel de hoge schuldenlast minder kosten oplevert. Weinig bedrijven creëren met krimp welvaart, toch is minder blootstelling aan kostenintensieve energieopwekking in een economisch omgeving die geen tot negatieve groei vertoont een verstandig besluit. Het leidt tot een gezonder bedrijf, ook als de economische activiteit weer toeneemt. ABN Amro blijft koper.