Werkgelegenheidsindicatoren, inflatie en industriële capaciteitsbezetting duiden volgens professor Stefan Duchateau alleszins nog niet op een dringend karakter voor een toename van de LT rente maar een centrale bank behoort de marktevolutie te anticiperen en kan dus niet afwachten tot deze parameters de verkeerde richting uitslaan om te reageren.

Vandaar dat het telkens opnieuw afwachten geblazen is tot uit de commentaren van de Fed-gouveneurs voldoende duidelijkheid blijkt over het toekomstige rentebeleid. Indien de Fed toch zou besluiten om nu al over te gaan tot een beperkte renteverhoging, dan valt een initieel negatieve reactie op de financiële markten zeker niet uit te sluiten.

Wellicht vormt dit vooral een aankoopaangelegenheid zodat de markten snel terug een opwaarts pad zullen kiezen, maar met de nodige schommelingen onderweg. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Werkgelegenheidsindicatoren, inflatie en industriële capaciteitsbezetting duiden volgens professor Stefan Duchateau alleszins nog niet op een dringend karakter voor een toename van de LT rente maar een centrale bank behoort de marktevolutie te anticiperen en kan dus niet afwachten tot deze parameters de verkeerde richting uitslaan om te reageren. Vandaar dat het telkens opnieuw afwachten geblazen is tot uit de commentaren van de Fed-gouveneurs voldoende duidelijkheid blijkt over het toekomstige rentebeleid. Indien de Fed toch zou besluiten om nu al over te gaan tot een beperkte renteverhoging, dan valt een initieel negatieve reactie op de financiële markten zeker niet uit te sluiten. Wellicht vormt dit vooral een aankoopaangelegenheid zodat de markten snel terug een opwaarts pad zullen kiezen, maar met de nodige schommelingen onderweg. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.