De uitblinkers vandaag was de sector van de utilities, een sector die voordien sterk was afgestraft. Het Duitse EON was een sterke stijger met een winst van 5%, de grootste stijging in 13 maanden. Anderzijds maakte RWE, eveneens in Frankfurt genoteerd, een sprong van meer dan 6%.

Dat voorbeeld inspireerde uiteraard GdF Suez dat in Brussel met een winst van 3,30% uit de band sprong en de BEL 20 aan een winst van bijna driekwart procent hielp. Het was overigens een opvallend gegeven dat de verhandelde volumes op de Europese beurzen aan de hoge kant waren.

De uitblinkers vandaag was de sector van de utilities, een sector die voordien sterk was afgestraft. Het Duitse EON was een sterke stijger met een winst van 5%, de grootste stijging in 13 maanden. Anderzijds maakte RWE, eveneens in Frankfurt genoteerd, een sprong van meer dan 6%. Dat voorbeeld inspireerde uiteraard GdF Suez dat in Brussel met een winst van 3,30% uit de band sprong en de BEL 20 aan een winst van bijna driekwart procent hielp. Het was overigens een opvallend gegeven dat de verhandelde volumes op de Europese beurzen aan de hoge kant waren.