In de Verenigde Staten neemt inmiddels de vrees toe dat nog meer steden in de financiële problemen dreigen te raken. Detroit is al zo goed als bankroet en er worden nog verschillende andere steden vermeld die eveneens dreigen te verzuipen onder de financiële lasten.

Daarbij wordt de evolutie van de rentevoeten nauwlettend in de gaten gehouden. Als de rente verder blijft stijgen, dreigen sommige steden binnenkort in de voetsporen van Detroit te treden. Dat kan een kleine ramp veroorzaken op de markt voor Amerikaans lokaal schuldenpapier.

In de Verenigde Staten neemt inmiddels de vrees toe dat nog meer steden in de financiële problemen dreigen te raken. Detroit is al zo goed als bankroet en er worden nog verschillende andere steden vermeld die eveneens dreigen te verzuipen onder de financiële lasten. Daarbij wordt de evolutie van de rentevoeten nauwlettend in de gaten gehouden. Als de rente verder blijft stijgen, dreigen sommige steden binnenkort in de voetsporen van Detroit te treden. Dat kan een kleine ramp veroorzaken op de markt voor Amerikaans lokaal schuldenpapier.