In Brussel werd het sentiment aardig verzuurd door de sombere vooruitzichten waar GdF Suez vanmorgen mee uitpakte. De BEL 20 moest bijna een vol procent prijsgeven, terwijl de koers van GdF Suez meer dan 11% moest prijsgeven. Even was het verlies vanmorgen zelfs opgelopen tot 14%.

Frankrijk kan steeds goedkoper geld ontlenen, maar in de Europese periferie ging het minder vlot. Een Spaanse obligatieveiling bracht minder op dan verwacht, zodat de rente opnieuw steeg. Ook Italië dreigt opnieuw in de problemen te raken, Silvio Berlusconi dreigt met een come-back.

In Brussel werd het sentiment aardig verzuurd door de sombere vooruitzichten waar GdF Suez vanmorgen mee uitpakte. De BEL 20 moest bijna een vol procent prijsgeven, terwijl de koers van GdF Suez meer dan 11% moest prijsgeven. Even was het verlies vanmorgen zelfs opgelopen tot 14%. Frankrijk kan steeds goedkoper geld ontlenen, maar in de Europese periferie ging het minder vlot. Een Spaanse obligatieveiling bracht minder op dan verwacht, zodat de rente opnieuw steeg. Ook Italië dreigt opnieuw in de problemen te raken, Silvio Berlusconi dreigt met een come-back.