Voor een schatting van de houdbaarheid van de betaling van een coupon volstaat het om het bedrag van het dividend te

vergelijken met de winst (Payout ratio).

De hoogte van de dividenduitkering is moeilijk houdbaar voor de jaren 2013 en 2014. Volgens de huidige ramingen zou het erop neerkomen dat de groep meer aan haar aandeelhouders uitkeert dan dat er winst gemaakt wordt (de Payout ratio wordt op 107% geschat voor eind 2013 en 110% voor eind 2014).

Onder deze omstandigheden is het waarschijnlijk dat het dividend wordt herzien op de volgende presentatie van de jaarresultaten (op 27/02/2014).

Daarnaast is dit peil van de Payoutratio te hoog wanneer het vergeleken wordt met de andere spelers uit de Europese sector van de Utilities (tussen de 40% en 70 %).

De kans op een dividendverlaging weegt volgens Arnaud Delaunay hoe dan ook op de koersprestaties van het aandeel (volg zeker de beslissing van 27/02/2014).

Maar de waardering is nog steeds zeer aantrekkelijk (een herwaarderingspotentieel van 23% volgens de waarderingsmodellen) en de economische activiteit in de eurozone blijft tekenen van verbetering tonen.

Van Herck gaat dan ook van een houden- naar een opbouwenadvies in de zone van 15 - 16 euro (om over een veiligheidsmarge te beschikken).

Voor een schatting van de houdbaarheid van de betaling van een coupon volstaat het om het bedrag van het dividend te vergelijken met de winst (Payout ratio). De hoogte van de dividenduitkering is moeilijk houdbaar voor de jaren 2013 en 2014. Volgens de huidige ramingen zou het erop neerkomen dat de groep meer aan haar aandeelhouders uitkeert dan dat er winst gemaakt wordt (de Payout ratio wordt op 107% geschat voor eind 2013 en 110% voor eind 2014). Onder deze omstandigheden is het waarschijnlijk dat het dividend wordt herzien op de volgende presentatie van de jaarresultaten (op 27/02/2014). Daarnaast is dit peil van de Payoutratio te hoog wanneer het vergeleken wordt met de andere spelers uit de Europese sector van de Utilities (tussen de 40% en 70 %). De kans op een dividendverlaging weegt volgens Arnaud Delaunay hoe dan ook op de koersprestaties van het aandeel (volg zeker de beslissing van 27/02/2014). Maar de waardering is nog steeds zeer aantrekkelijk (een herwaarderingspotentieel van 23% volgens de waarderingsmodellen) en de economische activiteit in de eurozone blijft tekenen van verbetering tonen. Van Herck gaat dan ook van een houden- naar een opbouwenadvies in de zone van 15 - 16 euro (om over een veiligheidsmarge te beschikken).