Voor dit jaar gaat het bedrijf uit van een hogere winst, zij het dat de winstgroei als gevolg van de crisis zal vertragen. De winst voor belastingen (EBITDA) van GdF Suez - waar de Franse staat nog 35,7% in bezit - steeg met 11%. Daarbij heeft het bedrijf zijn eigen doelstelling - een winstgroei met 10% - gerealiseerd.

In de eerste negen maanden bedroeg de EBITDA-groei echter 19%, zodat er tijdens het vierde kwartaal sprake was van een duidelijke groeivertraging. Topman Gerard Mestrallet stelt dat GdF Suez haar EBITDA tegen 2011 wil optrekken tot €17-18 mrd, op voorwaarde dat de economische omstandigheden stabiliseren.

Voor dit jaar gaat het bedrijf uit van een hogere winst, zij het dat de winstgroei als gevolg van de crisis zal vertragen. De winst voor belastingen (EBITDA) van GdF Suez - waar de Franse staat nog 35,7% in bezit - steeg met 11%. Daarbij heeft het bedrijf zijn eigen doelstelling - een winstgroei met 10% - gerealiseerd. In de eerste negen maanden bedroeg de EBITDA-groei echter 19%, zodat er tijdens het vierde kwartaal sprake was van een duidelijke groeivertraging. Topman Gerard Mestrallet stelt dat GdF Suez haar EBITDA tegen 2011 wil optrekken tot €17-18 mrd, op voorwaarde dat de economische omstandigheden stabiliseren.