10.000 km richting oosten worden de besluiten van de Chinese politieke top volgens professor Stefan Duchateau steeds meer geapprecieerd door de financiële markten.

Enerzijds worden er nadrukkelijk inspanningen geleverd om een zeepbel in de vastgoedsector te vermijden, ondermeer door het liquiditeitsaanbod aan banken af te zwakken zodat de kredietverstrekking aan de vastgoedsector beter onder controle kan worden gebracht.

Anderzijds worden de nodige hervormingen aangekondigd om de industriële sector beter te begeleiden naar een hoger groeipad. De transitie van de Chinese economie van een investerings- naar een meer consumptiegedreven groei zou het geheel ook schokbestendiger maken, minder kwetsbaar voor plotse neerwaartse bijstellingen en voor tegenvallende investeringsresultaten. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

10.000 km richting oosten worden de besluiten van de Chinese politieke top volgens professor Stefan Duchateau steeds meer geapprecieerd door de financiële markten. Enerzijds worden er nadrukkelijk inspanningen geleverd om een zeepbel in de vastgoedsector te vermijden, ondermeer door het liquiditeitsaanbod aan banken af te zwakken zodat de kredietverstrekking aan de vastgoedsector beter onder controle kan worden gebracht. Anderzijds worden de nodige hervormingen aangekondigd om de industriële sector beter te begeleiden naar een hoger groeipad. De transitie van de Chinese economie van een investerings- naar een meer consumptiegedreven groei zou het geheel ook schokbestendiger maken, minder kwetsbaar voor plotse neerwaartse bijstellingen en voor tegenvallende investeringsresultaten. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.