De winstverwachtingen die het bedrijf voor de komende jaren gaf vielen volgens ABN Amro echter tegen. Op de beurs verloor de koers van het aandeel 14% na dit nieuws.

GDF Suez maakte dit bekend voorafgaand aan een analistenbijeenkomst. De reden voor de maatregelen is waarschijnlijk dat de zwakke energiemarkt in Europa zwaarder op het bedrijf drukt dan verwacht.

Als gevolg daarvan vergroot GDF het kostenbesparingsprogramma en zal het zich versneld richten op snelgroeiende markten en gaat de focus liggen op energie.

Als gevolg van het laatste, zal GDF zijn belang van 35% in Suez Environment afstoten. Daarmee wordt afscheid genomen van een deel waarin groei geboekt werd, maar wordt tegelijkertijd de schuld flink omlaag gebracht.

Op het eerste gezicht zijn de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) zeer zwak. Door verslechterde vooruitzichten is de afname van de nettowinst aanzienlijk en zelfs onder de verwachting van analisten.

Daarnaast werd verwacht dat de winst weer zou groeien in 2014, terwijl er nu in dat jaar slechts een gelijkblijvende winst wordt verwacht.

Na het nieuws daalde de koers van GDF Suez met 14%. Verschillende analisten hebben hun verwachting en opinie over het aandeel al verlaagd.

Op de zeer korte termijn kan de druk op de koers aanhouden, maar de analisten van de bank beoordelen de nieuwe strategie wel als positief op de middellange termijn.

ABN Amro verwacht dat het meeste negatieve nieuws nu wel ingeprijsd is en handhaaft daarom haar koopadvies, met een nieuw koersdoel van EUR 18. Wel verwijderen de analisten van de bank het aandeel GDF Suez van de Aanbevolen Lijst.

De winstverwachtingen die het bedrijf voor de komende jaren gaf vielen volgens ABN Amro echter tegen. Op de beurs verloor de koers van het aandeel 14% na dit nieuws. GDF Suez maakte dit bekend voorafgaand aan een analistenbijeenkomst. De reden voor de maatregelen is waarschijnlijk dat de zwakke energiemarkt in Europa zwaarder op het bedrijf drukt dan verwacht. Als gevolg daarvan vergroot GDF het kostenbesparingsprogramma en zal het zich versneld richten op snelgroeiende markten en gaat de focus liggen op energie. Als gevolg van het laatste, zal GDF zijn belang van 35% in Suez Environment afstoten. Daarmee wordt afscheid genomen van een deel waarin groei geboekt werd, maar wordt tegelijkertijd de schuld flink omlaag gebracht. Op het eerste gezicht zijn de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) zeer zwak. Door verslechterde vooruitzichten is de afname van de nettowinst aanzienlijk en zelfs onder de verwachting van analisten. Daarnaast werd verwacht dat de winst weer zou groeien in 2014, terwijl er nu in dat jaar slechts een gelijkblijvende winst wordt verwacht. Na het nieuws daalde de koers van GDF Suez met 14%. Verschillende analisten hebben hun verwachting en opinie over het aandeel al verlaagd. Op de zeer korte termijn kan de druk op de koers aanhouden, maar de analisten van de bank beoordelen de nieuwe strategie wel als positief op de middellange termijn. ABN Amro verwacht dat het meeste negatieve nieuws nu wel ingeprijsd is en handhaaft daarom haar koopadvies, met een nieuw koersdoel van EUR 18. Wel verwijderen de analisten van de bank het aandeel GDF Suez van de Aanbevolen Lijst.