De goudprijs trekt geleidelijk aan verder aan. Alle aandacht gaat nog steeds uit naar de Europese Centrale Bank en haar monetaire politiek.

De opvallende rentebeweging van de ECB verheelt volgens professor Stefan Duchateau een veel belangrijkere beslissing die precies op dit pijnpunt probeert in te grijpen.

De centrale bank zal immers quasi ongelimiteerde leningen toestaan aan banken, voor zover deze de nodige waarborgen kunnen verstrekken (hetgeen momenteel zeker geen probleem kan zijn, gelet op de massale posities in staatsobligaties die op de balansen van de banken worden aangehouden) en -vooral- de aangetrokken middelen zullen aanwenden in de vorm van bedrijfskredieten.

Vermits ook de looptijden relatief lang zijn, komt men manifest tegemoet aan de veelgehoorde klacht van ondernemingen dat de laatste jaren het aantrekken van kredieten op langere termijn (nochtans een zeer effectieve financieringsvorm) bijzonder problematisch was geworden.

De ingreep van de ECB gaat volgens professor Stefan Duchateau recht naar de kern van het probleem, zoals ook de massale liquiditeitsinjecties van november 2011 dat wisten te doen. Just what the doctor ordered ... om bijvoorbeeld aandelenbeurzen naar nieuwe recordniveaus te jagen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De goudprijs trekt geleidelijk aan verder aan. Alle aandacht gaat nog steeds uit naar de Europese Centrale Bank en haar monetaire politiek. De opvallende rentebeweging van de ECB verheelt volgens professor Stefan Duchateau een veel belangrijkere beslissing die precies op dit pijnpunt probeert in te grijpen. De centrale bank zal immers quasi ongelimiteerde leningen toestaan aan banken, voor zover deze de nodige waarborgen kunnen verstrekken (hetgeen momenteel zeker geen probleem kan zijn, gelet op de massale posities in staatsobligaties die op de balansen van de banken worden aangehouden) en -vooral- de aangetrokken middelen zullen aanwenden in de vorm van bedrijfskredieten. Vermits ook de looptijden relatief lang zijn, komt men manifest tegemoet aan de veelgehoorde klacht van ondernemingen dat de laatste jaren het aantrekken van kredieten op langere termijn (nochtans een zeer effectieve financieringsvorm) bijzonder problematisch was geworden. De ingreep van de ECB gaat volgens professor Stefan Duchateau recht naar de kern van het probleem, zoals ook de massale liquiditeitsinjecties van november 2011 dat wisten te doen. Just what the doctor ordered ... om bijvoorbeeld aandelenbeurzen naar nieuwe recordniveaus te jagen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.