Daarmee wordt het startschot gegeven voor een van de laatste verkopen van de belangrijkste operationele entiteiten van de groep, zoals die in oktober 2011 in het kader van het ordentelijke ontmantelingsplan werden voorgesteld.

GCS Capital, gevestigd in Hong Kong met kantoren in Londen en Peking, is een strategische investeringsgroep die kan steunen op instellingen met aanzienlijke financiële en strategische middelen.

Zij zal voor Dexia Asset Management een groeistrategie kunnen toepassen die steunt op internationale expansie in sterk groeiende regio's, en tegelijk blijven investeren in het uitstekende platform van Dexia Asset Management.

GCS Capital wil vasthouden aan de bestaande regionale voetafdruk, die is opgebouwd rond competentiecentra in Brussel, Parijs, Luxemburg en Sydney.

Het zal ook toezien op het verder verstevigen van de commerciële banden die Dexia Asset Management heeft ontwikkeld met zijn institutionele en private klanten, waaronder de langdurige samenwerking met Belfius en Banque Internationale à Luxembourg.

Daarmee wordt het startschot gegeven voor een van de laatste verkopen van de belangrijkste operationele entiteiten van de groep, zoals die in oktober 2011 in het kader van het ordentelijke ontmantelingsplan werden voorgesteld. GCS Capital, gevestigd in Hong Kong met kantoren in Londen en Peking, is een strategische investeringsgroep die kan steunen op instellingen met aanzienlijke financiële en strategische middelen.Zij zal voor Dexia Asset Management een groeistrategie kunnen toepassen die steunt op internationale expansie in sterk groeiende regio's, en tegelijk blijven investeren in het uitstekende platform van Dexia Asset Management. GCS Capital wil vasthouden aan de bestaande regionale voetafdruk, die is opgebouwd rond competentiecentra in Brussel, Parijs, Luxemburg en Sydney. Het zal ook toezien op het verder verstevigen van de commerciële banden die Dexia Asset Management heeft ontwikkeld met zijn institutionele en private klanten, waaronder de langdurige samenwerking met Belfius en Banque Internationale à Luxembourg.