Als men de ontvangen dividenden van dichtbij analyseert, zien men dat de oliegroep Total het meest bijdraagt in het totaal van de ontvangen dividenden in de eerste jaarhelft (goed voor 29% van de ontvangen dividenden).

Na Total komt GDF Suez (23%), dan Imerys (19%) en Lafarge (17%).

De stijging met 13% van de totaal ontvangen dividenden is voornamelijk het gevolg van de verdubbeling van het dividend van de Franse bouwgroep Lafarge.

Als onderdeel van haar strategie tot diversificatie en rotatie van haar portefeuille heeft GBL in de afgelopen maanden aangekondigd dat ze de statutaire drempel van 3% heeft overschreden in het kapitaal van Umicore (4%), een belang van 15% heeft genomen in het Zwitserse SGS en een gedeeltelijke verkoop van 2,7% in GDF Suez heeft uitgevoerd.

De belegging in Umicore heeft een hoger risicoprofiel dan het gemiddelde risicoprofiel in de beleggingsportefeuille van GBL, maar deze instap in Umicore is onderdeel van de diversificatie in de portefeuille.

Bovendien kan deze belegging gezien worden als een inzet op de opleving van de wereldwijde economische groei en de grondstoffenprijzen. Arnaud Delaunay is koper van het aandeel.

Als men de ontvangen dividenden van dichtbij analyseert, zien men dat de oliegroep Total het meest bijdraagt in het totaal van de ontvangen dividenden in de eerste jaarhelft (goed voor 29% van de ontvangen dividenden). Na Total komt GDF Suez (23%), dan Imerys (19%) en Lafarge (17%). De stijging met 13% van de totaal ontvangen dividenden is voornamelijk het gevolg van de verdubbeling van het dividend van de Franse bouwgroep Lafarge. Als onderdeel van haar strategie tot diversificatie en rotatie van haar portefeuille heeft GBL in de afgelopen maanden aangekondigd dat ze de statutaire drempel van 3% heeft overschreden in het kapitaal van Umicore (4%), een belang van 15% heeft genomen in het Zwitserse SGS en een gedeeltelijke verkoop van 2,7% in GDF Suez heeft uitgevoerd. De belegging in Umicore heeft een hoger risicoprofiel dan het gemiddelde risicoprofiel in de beleggingsportefeuille van GBL, maar deze instap in Umicore is onderdeel van de diversificatie in de portefeuille. Bovendien kan deze belegging gezien worden als een inzet op de opleving van de wereldwijde economische groei en de grondstoffenprijzen. Arnaud Delaunay is koper van het aandeel.