Credit Suisse Group AG, dat een uitgebreide studie maakte over de Amerikaanse pensioenenproblematiek, stelt vast dat de bedrijven een deel van hun winsten en hun cashvoorraad moeten gaan gebruike om de gaten in de pensioenfondsen aan te vullen.

De pensioenplannen van de bedrijven in de Standard & Poor's 500 Index zijn momenteel voor 75% gefinancierd, terwijl dat in het crisisjaar 2008 bijvoorbeeld nog voor 78% was.

David Zion en Amit Varshney van Credit Suisse Group AG schatten het totale deficiet op 402 miljard dollar. Bovendien blijven de tekorten in de pensioenfondsen maar stijgen. De winstgevendheid bij 265 bedrijven wordt zodoende bedreigd, waaronder die van Boeing.

Credit Suisse Group AG, dat een uitgebreide studie maakte over de Amerikaanse pensioenenproblematiek, stelt vast dat de bedrijven een deel van hun winsten en hun cashvoorraad moeten gaan gebruike om de gaten in de pensioenfondsen aan te vullen. De pensioenplannen van de bedrijven in de Standard & Poor's 500 Index zijn momenteel voor 75% gefinancierd, terwijl dat in het crisisjaar 2008 bijvoorbeeld nog voor 78% was. David Zion en Amit Varshney van Credit Suisse Group AG schatten het totale deficiet op 402 miljard dollar. Bovendien blijven de tekorten in de pensioenfondsen maar stijgen. De winstgevendheid bij 265 bedrijven wordt zodoende bedreigd, waaronder die van Boeing.