Deze beleggingsproducten zijn in de afgelopen jaren bijzonder populair geworden in China. Op 31 december zou er naar verluidt meer dan 13.000 miljard yuan in WMP's uitstaan, wat volgens Fitch neerkomt op een stijging met 50% ten opzichte van het jaar voordien.

Die 13.000 miljard yuan stemt overeen met 2100 miljard dollar, wat een ontzaglijk groot bedrag is om in afgeleide producten belegd te zijn. WMP's vertonen kenmerken van zowel Structured Investment Vehicles (SIVs) als Collateralized Debt Obligations (CDOs), twee producten die we sinds 2008 maar al te goed kennen.

Deze beleggingsproducten zijn in de afgelopen jaren bijzonder populair geworden in China. Op 31 december zou er naar verluidt meer dan 13.000 miljard yuan in WMP's uitstaan, wat volgens Fitch neerkomt op een stijging met 50% ten opzichte van het jaar voordien. Die 13.000 miljard yuan stemt overeen met 2100 miljard dollar, wat een ontzaglijk groot bedrag is om in afgeleide producten belegd te zijn. WMP's vertonen kenmerken van zowel Structured Investment Vehicles (SIVs) als Collateralized Debt Obligations (CDOs), twee producten die we sinds 2008 maar al te goed kennen.