In de tweede helft van dit jaar zou de verkoop van pc's namelijk gaan vertragen. In totaal zouden in 2010 367,80 miljoen personal computers worden verkocht, een stijging met 19,20% in vergelijking met vorig jaar.

Ranjit Atwal, bij Gartner research director, is van mening dat de economische onzekerheden in de Verenigde Staten en Europa de pc-markt vanaf de herfst gaan doen verzwakken.

Atwal merkt op dat de pc-markt vanaf de tweede helft van 2009 is gaan versnellen, maar dat het hersteltempo inmiddels aan het stilvallen is. In de tweede helft van dit jaar zouden de verkopen op jaarbasis nog maar met 15,30% stijgen.

In de tweede helft van dit jaar zou de verkoop van pc's namelijk gaan vertragen. In totaal zouden in 2010 367,80 miljoen personal computers worden verkocht, een stijging met 19,20% in vergelijking met vorig jaar. Ranjit Atwal, bij Gartner research director, is van mening dat de economische onzekerheden in de Verenigde Staten en Europa de pc-markt vanaf de herfst gaan doen verzwakken. Atwal merkt op dat de pc-markt vanaf de tweede helft van 2009 is gaan versnellen, maar dat het hersteltempo inmiddels aan het stilvallen is. In de tweede helft van dit jaar zouden de verkopen op jaarbasis nog maar met 15,30% stijgen.