Het opvallende aan deze uitspraak is dat Gartman tot juni van dit jaar negatief was voor het goud. In juni bereikte de goudprijs een bodem op 1179 dollar per troy ounce en op dat moment vond de uitgever van de populaire nieuwsbrief dat het welletjes was geweest.

Sindsdien is een troy ounce goud ongeveer 15% duuder geworden, waarbij de beweging nog in een stroomversnelling belandde toen op 3 juli de Egyptische president Mohammed Mursi aan de kant werd gezet. Die had volgens Gartman onherstelbare schade aan de economie van zijn land toegebracht.

Het opvallende aan deze uitspraak is dat Gartman tot juni van dit jaar negatief was voor het goud. In juni bereikte de goudprijs een bodem op 1179 dollar per troy ounce en op dat moment vond de uitgever van de populaire nieuwsbrief dat het welletjes was geweest. Sindsdien is een troy ounce goud ongeveer 15% duuder geworden, waarbij de beweging nog in een stroomversnelling belandde toen op 3 juli de Egyptische president Mohammed Mursi aan de kant werd gezet. Die had volgens Gartman onherstelbare schade aan de economie van zijn land toegebracht.