Dennis Gartman, commodities trader en uitgever van The Gartman Letter, waarschuwt om in goud te beleggen via derivaten. Gartman adviseert daarnaast om zo ver mogelijk uit de buurt van de goudmijnen te blijven, zijn voorkeur gaat uit naar fysiek goud.

Hij vraagt zich af waarom de beleggers zich zouden blootstellen aan productie-, management-, hedging- en andere problemen. Op de eerste plaats moeten volgens Gartman de juniors worden vermeden, de kleine goudmijnbedrijven die het meest blootgesteld zijn aan fluctuaties in de goudprijs.

Dennis Gartman, commodities trader en uitgever van The Gartman Letter, waarschuwt om in goud te beleggen via derivaten. Gartman adviseert daarnaast om zo ver mogelijk uit de buurt van de goudmijnen te blijven, zijn voorkeur gaat uit naar fysiek goud. Hij vraagt zich af waarom de beleggers zich zouden blootstellen aan productie-, management-, hedging- en andere problemen. Op de eerste plaats moeten volgens Gartman de juniors worden vermeden, de kleine goudmijnbedrijven die het meest blootgesteld zijn aan fluctuaties in de goudprijs.