Gareth Williams (ING): "De oliesector is met en zonder BP goedkoop gewaardeerd! Het winstmomentum is voorzichtig positief en de huidige evolutie van de valutakoersen zal ongetwijfeld een handje toesteken. De beleggers kunnen van de huidige crisis gebruikmaken om de posities in de sector opnieuw te versterken."

Voor Williams is BP onder 600 pence opnieuw interessant, met een behoorlijk potentieel op lange termijn: "Maar ook de andere olieaandelen zijn op basis van een aantal waarderingsfactoren aantrekkelijk geprijsd. Ik denk daarbij aan dividend yield, price-to-book, price-to-cash flow en implied equity risk premium. Die aantrekkelijke waardering geldt zelfs wanneer er geen rekening wordt gehouden met BP."

Gareth Williams (ING): "De oliesector is met en zonder BP goedkoop gewaardeerd! Het winstmomentum is voorzichtig positief en de huidige evolutie van de valutakoersen zal ongetwijfeld een handje toesteken. De beleggers kunnen van de huidige crisis gebruikmaken om de posities in de sector opnieuw te versterken." Voor Williams is BP onder 600 pence opnieuw interessant, met een behoorlijk potentieel op lange termijn: "Maar ook de andere olieaandelen zijn op basis van een aantal waarderingsfactoren aantrekkelijk geprijsd. Ik denk daarbij aan dividend yield, price-to-book, price-to-cash flow en implied equity risk premium. Die aantrekkelijke waardering geldt zelfs wanneer er geen rekening wordt gehouden met BP."