De beurs is aldus verzekerd van een continue bron van vers geld. Maar ooit zal het sprookje ten einde lopen en James Paulsen, chief investment strategist bij Wells Capital Management, denkt dat hij weet hoe dat zal gebeuren. Galopperende inflatie kan het einde van de hausse op de beurs betekenen.

Op een bepaald moment zou de inflatie op hol kunnen slaan, met alle gevolgen vandien. De FED zou namelijk gedwongen zijn om de rente te verhogen, waardoor de beleggers massaal richting uitgang zullen trekken. Paulsen schat het risico op een inflatiescenario op ongeveer 20%.

De beurs is aldus verzekerd van een continue bron van vers geld. Maar ooit zal het sprookje ten einde lopen en James Paulsen, chief investment strategist bij Wells Capital Management, denkt dat hij weet hoe dat zal gebeuren. Galopperende inflatie kan het einde van de hausse op de beurs betekenen. Op een bepaald moment zou de inflatie op hol kunnen slaan, met alle gevolgen vandien. De FED zou namelijk gedwongen zijn om de rente te verhogen, waardoor de beleggers massaal richting uitgang zullen trekken. Paulsen schat het risico op een inflatiescenario op ongeveer 20%.