De omzet in de periode oktober tot en met december komt uit op KRW 8,8 triljoen, 89% meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en hoger dan de analistenverwachtingen.

Omdat het om een voorlopige prognose gaat, treedt het concern niet in financiële detail over de verschillende onderdelen en is ook geen outlook afgegeven voor 2013. Die worden op 25 januari verwacht.

Vooral de vraag naar Galaxy Note 2 en Samsung Galaxy 3 smartphones stuwden de opbrengsten. Samsung verkocht vorig kwartaal ongeveer 62 tot 63 miljoen smartphones, 10% meer dan een jaar eerder.

Bij de chipdivisie is waarschijnlijk een lichte verbetering waarneembaar, terwijl de winst bij beeldschermen consumentenproducten mogelijk is gestabiliseerd door traditioneel zwakke eindejaarsverkopen.

Het lijkt erop alsof Samsung geen geld opzij heeft gezet voor de slepende patentzaak met Apple in de Verenigde Staten waarover binnenkort een oordeel wordt geveld. Dat kan de winst in het eerste kwartaal negatief beïnvloeden.

Het aandeel komt mogelijk niet van zijn plaats in de periode tussen het tussentijdse handelsbericht en publicatie van de definitieve cijfers op 25 januari.

Een nieuwe impuls kan volgen bij de lancering van de Galaxy S4 in april en Galaxy Note 3 in augustus van dit jaar. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen/aanbevolen lijst met een koersdoel van KRW 1.750,000.

De omzet in de periode oktober tot en met december komt uit op KRW 8,8 triljoen, 89% meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en hoger dan de analistenverwachtingen. Omdat het om een voorlopige prognose gaat, treedt het concern niet in financiële detail over de verschillende onderdelen en is ook geen outlook afgegeven voor 2013. Die worden op 25 januari verwacht. Vooral de vraag naar Galaxy Note 2 en Samsung Galaxy 3 smartphones stuwden de opbrengsten. Samsung verkocht vorig kwartaal ongeveer 62 tot 63 miljoen smartphones, 10% meer dan een jaar eerder. Bij de chipdivisie is waarschijnlijk een lichte verbetering waarneembaar, terwijl de winst bij beeldschermen consumentenproducten mogelijk is gestabiliseerd door traditioneel zwakke eindejaarsverkopen. Het lijkt erop alsof Samsung geen geld opzij heeft gezet voor de slepende patentzaak met Apple in de Verenigde Staten waarover binnenkort een oordeel wordt geveld. Dat kan de winst in het eerste kwartaal negatief beïnvloeden. Het aandeel komt mogelijk niet van zijn plaats in de periode tussen het tussentijdse handelsbericht en publicatie van de definitieve cijfers op 25 januari. Een nieuwe impuls kan volgen bij de lancering van de Galaxy S4 in april en Galaxy Note 3 in augustus van dit jaar. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen/aanbevolen lijst met een koersdoel van KRW 1.750,000.