De alliantie omvat het hele traject vanaf target discovery tot aan klinisch proof of concept voor de nieuwe therapeutische antilichamen. De twee bedrijven brengen beide hun kerntechnologie en expertise in bij de alliantie.

Galapagos levert targets voor antilichamen bij bot- en gewrichtsziekten, plus haar target discovery platform om additionele targets voor antilichamen te identificeren.

MorphoSys gebruikt haar HuCAL technologie om volledig humane antilichamen tegen de targets van Galapagos te ontwikkelen. In de alliantie zullen de targets worden gevalideerd, zowel door in vitro als in vivo testen met de antilichamen; vervolgens zullen deze antilichamen in preklinisch en klinisch onderzoek verder worden ontwikkeld.

Bij het bereiken van klinisch proof of concept in patiënten, zullen er voor de programma's partners gezocht worden die de verdere ontwikkeling, registratie en marktintroductie zullen verzorgen.

In reactie op het bericht over de samenwerking met MorphoSys blijft KBC Securities de rating 'accumulate' voor Galapagos handhaven. Bank Degroof blijft anderzijds koper van Galapagos.

De eventuele eerste antilichamen op basis van de nieuwe doelen kunnen volgens Theodoor Gilissen Bankiers binnen vier tot vijf jaar in de kliniek getest worden.

Voor Galapagos betekent de alliantie de toevoeging van de antilichaam strategie aan de bestaande ontwikkeling van chemische moleculen.

De rating voor Galapagos bij Theodoor Gilissen Bankiers blijft Buy op basis van de verwachte langjarige positieve ontwikkeling.

De alliantie omvat het hele traject vanaf target discovery tot aan klinisch proof of concept voor de nieuwe therapeutische antilichamen. De twee bedrijven brengen beide hun kerntechnologie en expertise in bij de alliantie. Galapagos levert targets voor antilichamen bij bot- en gewrichtsziekten, plus haar target discovery platform om additionele targets voor antilichamen te identificeren. MorphoSys gebruikt haar HuCAL technologie om volledig humane antilichamen tegen de targets van Galapagos te ontwikkelen. In de alliantie zullen de targets worden gevalideerd, zowel door in vitro als in vivo testen met de antilichamen; vervolgens zullen deze antilichamen in preklinisch en klinisch onderzoek verder worden ontwikkeld. Bij het bereiken van klinisch proof of concept in patiënten, zullen er voor de programma's partners gezocht worden die de verdere ontwikkeling, registratie en marktintroductie zullen verzorgen. In reactie op het bericht over de samenwerking met MorphoSys blijft KBC Securities de rating 'accumulate' voor Galapagos handhaven. Bank Degroof blijft anderzijds koper van Galapagos. De eventuele eerste antilichamen op basis van de nieuwe doelen kunnen volgens Theodoor Gilissen Bankiers binnen vier tot vijf jaar in de kliniek getest worden. Voor Galapagos betekent de alliantie de toevoeging van de antilichaam strategie aan de bestaande ontwikkeling van chemische moleculen. De rating voor Galapagos bij Theodoor Gilissen Bankiers blijft Buy op basis van de verwachte langjarige positieve ontwikkeling.