Franse privé-investeerders komen hierdoor in aanmerking voor belangrijke belastingvoordelen als ze deelnemen in fondsen die beleggen in bedrijven met deze zgn. FCPI-status zoals Galapagos.
FCPIs[1] zijn beleggingsfondsen gespecialiseerd in innoverende ondernemingen; ze zijn in 1997 in het leven geroepen door de Franse overheid om de ontwikkeling van innovatie te stimuleren.

De Wet is sindsdien uitgebreid om de belastingvoordelen behorende bij FCPI-fondsen te vergroten. FCPI-fondsen zijn onderworpen aan de goedkeuring en de controle van de AMF, de toezichthouder op de Franse financiële markten. Sinds het begin in 1997 is reeds €4,4 miljard opgehaald door FCPI-fondsen.

"Na een diepgaand onderzoek door de OSEO is Galapagos erkend als het type onderneming dat in aanmerking komt voor ondersteuning door de Franse overheid," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "We zijn blij dat wij door de acquisitie van ons Franse onderzoekscentrum in 2006 nu van dit bijkomend voordeel kunnen genieten. Met deze status komt Galapagos nu in aanmerking voor investeringen door FCPI-fondsen, en dus eventueel door een nieuwe groep van Franse institutionele beleggers."

Franse privé-investeerders komen hierdoor in aanmerking voor belangrijke belastingvoordelen als ze deelnemen in fondsen die beleggen in bedrijven met deze zgn. FCPI-status zoals Galapagos. FCPIs[1] zijn beleggingsfondsen gespecialiseerd in innoverende ondernemingen; ze zijn in 1997 in het leven geroepen door de Franse overheid om de ontwikkeling van innovatie te stimuleren. De Wet is sindsdien uitgebreid om de belastingvoordelen behorende bij FCPI-fondsen te vergroten. FCPI-fondsen zijn onderworpen aan de goedkeuring en de controle van de AMF, de toezichthouder op de Franse financiële markten. Sinds het begin in 1997 is reeds €4,4 miljard opgehaald door FCPI-fondsen. "Na een diepgaand onderzoek door de OSEO is Galapagos erkend als het type onderneming dat in aanmerking komt voor ondersteuning door de Franse overheid," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "We zijn blij dat wij door de acquisitie van ons Franse onderzoekscentrum in 2006 nu van dit bijkomend voordeel kunnen genieten. Met deze status komt Galapagos nu in aanmerking voor investeringen door FCPI-fondsen, en dus eventueel door een nieuwe groep van Franse institutionele beleggers."