Deze tweede studie dient om de werking van kandidaat-medicijn GLPG0778 te beoordelen, in vervolg op de eerste, positief verlopen klinische studie: die toonde al de veiligheid aan bij een wekelijkse dosis in gezonde vrijwilligers alsmede een eerste biomarker reactie.

De nieuwe studie heeft tot doel om de werkzaamheid van GLPG0778 beter te beoordelen.

Galapagos zal oplopende doses in 45 gezonde vrijwilligers gaan testen, met vijf verschillende, doseringsschema's van 2 weken. In deze studie zal worden bekeken of een ontstekingsreactie die bij gezonde vrijwilligers wordt opgewekt, door GLPG0778 kan worden onderdrukt.

Aanvullend op het meten van de reactie van de biomarker wordt ook gekeken naar veiligheid, tolerantie en de eigenschappen van het kandidaat-medicijn.

Galapagos gaat ervan uit dat de resultaten van deze studie in het vierde kwartaal van 2011 gepubliceerd kunnen worden. GSK heeft het exclusieve recht op licentie voor dit kandidaat-medicijn.

Deze tweede studie dient om de werking van kandidaat-medicijn GLPG0778 te beoordelen, in vervolg op de eerste, positief verlopen klinische studie: die toonde al de veiligheid aan bij een wekelijkse dosis in gezonde vrijwilligers alsmede een eerste biomarker reactie. De nieuwe studie heeft tot doel om de werkzaamheid van GLPG0778 beter te beoordelen. Galapagos zal oplopende doses in 45 gezonde vrijwilligers gaan testen, met vijf verschillende, doseringsschema's van 2 weken. In deze studie zal worden bekeken of een ontstekingsreactie die bij gezonde vrijwilligers wordt opgewekt, door GLPG0778 kan worden onderdrukt. Aanvullend op het meten van de reactie van de biomarker wordt ook gekeken naar veiligheid, tolerantie en de eigenschappen van het kandidaat-medicijn. Galapagos gaat ervan uit dat de resultaten van deze studie in het vierde kwartaal van 2011 gepubliceerd kunnen worden. GSK heeft het exclusieve recht op licentie voor dit kandidaat-medicijn.