GLPG0492 is een klein molecuul medicijn dat via orale toediening (uiteindelijk als pil) door Galapagos ontwikkeld wordt in het Selective Androgen Receptor Modulator (SARM) programma.

In dierstudies heeft het laten zien dat de spiermassa verbetert met minimale cardiovasculaire-, prostaat- of andere bijwerkingen die meestal samengaan met androgene therapie.

Met de steun van twee foundations - Charley's Fund en de Nash Avery Foundation - is Galapagos op dit moment de mogelijke effectiviteit van GLPG0492 in preklinische modellen van spierdystrofie (ziekte van Duchenne) aan het testen.

"GLPG0492 is het vijfde kandidaat-medicijn van Galapagos waarvoor een klinische studie gestart wordt sinds de eerste klinische studie in maart 2009," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "GLPG0492 heeft een verbetering van spiermassa laten zien in preklinische studies en daarom is het kandidaat-medicijn mogelijk effectief bij de behandeling van ziekten waar ernstig verlies van spiermassa optreedt, zoals cachexia en de ziekte van Duchenne."

GLPG0492 is een klein molecuul medicijn dat via orale toediening (uiteindelijk als pil) door Galapagos ontwikkeld wordt in het Selective Androgen Receptor Modulator (SARM) programma. In dierstudies heeft het laten zien dat de spiermassa verbetert met minimale cardiovasculaire-, prostaat- of andere bijwerkingen die meestal samengaan met androgene therapie. Met de steun van twee foundations - Charley's Fund en de Nash Avery Foundation - is Galapagos op dit moment de mogelijke effectiviteit van GLPG0492 in preklinische modellen van spierdystrofie (ziekte van Duchenne) aan het testen. "GLPG0492 is het vijfde kandidaat-medicijn van Galapagos waarvoor een klinische studie gestart wordt sinds de eerste klinische studie in maart 2009," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "GLPG0492 heeft een verbetering van spiermassa laten zien in preklinische studies en daarom is het kandidaat-medicijn mogelijk effectief bij de behandeling van ziekten waar ernstig verlies van spiermassa optreedt, zoals cachexia en de ziekte van Duchenne."