Galapagos start komende maandag 9 augustus een Fase I klinische studie met GLPG0634, een zgn. selectieve JAK remmer.

GLPG0634 is een nieuw kandidaat medicijn ontwikkeld door Galapagos dat oraal toegediend kan worden en selectief de Janus kinase (JAK) 1 en 2 targets remt.

Deze activiteit is gevonden in samenwerking met GSK. GLPG0634 heeft in laboratoriumonderzoek en in diermodellen voor reuma zeer goede activiteit laten zien, en heeft een succesvolle preklinische ontwikkelingsfase afgerond.

Galapagos heeft goedkeuring van de autoriteiten en het medisch ethisch comité gekregen om Fase I klinische studies te initiëren, en zal op maandag 9 augustus 2010 beginnen met dosering bij gezonde vrijwilligers.

Kandidaat medicijn GLPG0634 maakte deel uit van de Galapagos' artritis alliantie met GSK. Galapagos heeft de rechten van GSK op GLPG0634 verworven voor een niet nader genoemd bedrag. Galapagos zal de klinische ontwikkeling van dit product voortzetten zonder dat GSK hierbij verder betrokken is.

In de Fase I klinische studie onderzoekt Galapagos de veiligheid en het farmacologisch profiel van GLPG0634. Galapagos is van plan de waarde van GLPG0634 te maximaliseren voordat een partner voor verdere ontwikkeling gezocht gaat worden.

Galapagos start komende maandag 9 augustus een Fase I klinische studie met GLPG0634, een zgn. selectieve JAK remmer. GLPG0634 is een nieuw kandidaat medicijn ontwikkeld door Galapagos dat oraal toegediend kan worden en selectief de Janus kinase (JAK) 1 en 2 targets remt. Deze activiteit is gevonden in samenwerking met GSK. GLPG0634 heeft in laboratoriumonderzoek en in diermodellen voor reuma zeer goede activiteit laten zien, en heeft een succesvolle preklinische ontwikkelingsfase afgerond. Galapagos heeft goedkeuring van de autoriteiten en het medisch ethisch comité gekregen om Fase I klinische studies te initiëren, en zal op maandag 9 augustus 2010 beginnen met dosering bij gezonde vrijwilligers. Kandidaat medicijn GLPG0634 maakte deel uit van de Galapagos' artritis alliantie met GSK. Galapagos heeft de rechten van GSK op GLPG0634 verworven voor een niet nader genoemd bedrag. Galapagos zal de klinische ontwikkeling van dit product voortzetten zonder dat GSK hierbij verder betrokken is. In de Fase I klinische studie onderzoekt Galapagos de veiligheid en het farmacologisch profiel van GLPG0634. Galapagos is van plan de waarde van GLPG0634 te maximaliseren voordat een partner voor verdere ontwikkeling gezocht gaat worden.