Dit kandidaat medicijn is door Galapagos ontwikkeld in het Selective Androgen Receptor Modulator (SARM) programma en heeft een succesvol Proof of Concept laten zien in dierstudies.

Het preklinische kandidaat medicijn G100192 van Galapagos bindt zich sterk en selectief aan androgene receptoren. Hierdoor is dit kandidaat medicijn mogelijk effectief zonder de cardiovasculaire-, prostaat- of andere bijwerkingen die meestal samengaan met deze therapie.

Galapagos streeft naar een eenmaal daagse tablet die de spiermassa en -functie verbetert en daarnaast minimale invloed heeft op de hormoon-balans van de cachexia patiënt. De resultaten van uitgevoerde dierstudies geven Galapagos vertrouwen dat dat doel haalbaar is.

In het SARM programma is de strategie van Galapagos om het kandidaat medicijn eerst voor cachexia te ontwikkelen, met botontkalking als mogelijke tweede indicatie.

In februari 2008 liet Galapagos weten dat het SARM programma een beperkte opname van het werkzame molecuul in het bloed liet zien.

De onderzoeksgroep van Galapagos in het Biocitech Park in Romainville heeft vervolgens een doorbraak gerealiseerd met de werkzaamheid en opname van het molecuul, en dat heeft binnen 10 maanden geleid tot een preklinisch kandidaat medicijn.

Dit kandidaat medicijn is door Galapagos ontwikkeld in het Selective Androgen Receptor Modulator (SARM) programma en heeft een succesvol Proof of Concept laten zien in dierstudies.Het preklinische kandidaat medicijn G100192 van Galapagos bindt zich sterk en selectief aan androgene receptoren. Hierdoor is dit kandidaat medicijn mogelijk effectief zonder de cardiovasculaire-, prostaat- of andere bijwerkingen die meestal samengaan met deze therapie. Galapagos streeft naar een eenmaal daagse tablet die de spiermassa en -functie verbetert en daarnaast minimale invloed heeft op de hormoon-balans van de cachexia patiënt. De resultaten van uitgevoerde dierstudies geven Galapagos vertrouwen dat dat doel haalbaar is.In het SARM programma is de strategie van Galapagos om het kandidaat medicijn eerst voor cachexia te ontwikkelen, met botontkalking als mogelijke tweede indicatie. In februari 2008 liet Galapagos weten dat het SARM programma een beperkte opname van het werkzame molecuul in het bloed liet zien. De onderzoeksgroep van Galapagos in het Biocitech Park in Romainville heeft vervolgens een doorbraak gerealiseerd met de werkzaamheid en opname van het molecuul, en dat heeft binnen 10 maanden geleid tot een preklinisch kandidaat medicijn.