Voor 2011 verwacht het management een omzet van minstens €150 miljoen (+10%), met een positief operationele winst, een positieve kasstroom uit bedrijfsactiviteiten en netto winst.

"Galapagos had een zeer sterk vierde kwartaal, met een record aan inkomsten. We zijn blij met dit resultaat, vooral ook omdat dit ons tweede opeenvolgende jaar van winstgevendheid is," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Ook in 2010 hebben we onze strategie succesvol weten uit te voeren: we hebben nu zeven kandidaat-medicijnen in de kliniek, meer dan 50 programma's in medicijn-ontwikkeling, we zijn nieuwe allianties aangegaan (met Roche en Servier), en we hebben twee overnames afgerond (Argenta en het GSK R&D centrum in Zagreb). Daarnaast hebben de service-divisies grote, langlopende overeenkomsten getekend.

Voor 2011 verwachten we de interim resultaten van onze Fase 2 klinische studie met kandidaat-medicijn GLPG0259 in de eerste groep reuma patiënten (in het tweede kwartaal). Dit zou de eerste keer zijn dat we de werkzaamheid aantonen van een nieuw kandidaat-medicijn dat Galapagos ontwikkeld heeft op basis van een door haar ontdekt nieuw target. De verdere groei van de inkomsten uit allianties en service-contracten geeft ons vertrouwen om onze verwachtingen voor 2011 te stellen op minstens €150 miljoen aan inkomsten en een voortgaande operationele en netto winst."

Op 4 maart 2011 zal Galapagos haar officiële en gecontroleerde jaarcijfers resultaten over 2010 presenteren.

Voor 2011 verwacht het management een omzet van minstens €150 miljoen (+10%), met een positief operationele winst, een positieve kasstroom uit bedrijfsactiviteiten en netto winst. "Galapagos had een zeer sterk vierde kwartaal, met een record aan inkomsten. We zijn blij met dit resultaat, vooral ook omdat dit ons tweede opeenvolgende jaar van winstgevendheid is," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Ook in 2010 hebben we onze strategie succesvol weten uit te voeren: we hebben nu zeven kandidaat-medicijnen in de kliniek, meer dan 50 programma's in medicijn-ontwikkeling, we zijn nieuwe allianties aangegaan (met Roche en Servier), en we hebben twee overnames afgerond (Argenta en het GSK R&D centrum in Zagreb). Daarnaast hebben de service-divisies grote, langlopende overeenkomsten getekend. Voor 2011 verwachten we de interim resultaten van onze Fase 2 klinische studie met kandidaat-medicijn GLPG0259 in de eerste groep reuma patiënten (in het tweede kwartaal). Dit zou de eerste keer zijn dat we de werkzaamheid aantonen van een nieuw kandidaat-medicijn dat Galapagos ontwikkeld heeft op basis van een door haar ontdekt nieuw target. De verdere groei van de inkomsten uit allianties en service-contracten geeft ons vertrouwen om onze verwachtingen voor 2011 te stellen op minstens €150 miljoen aan inkomsten en een voortgaande operationele en netto winst." Op 4 maart 2011 zal Galapagos haar officiële en gecontroleerde jaarcijfers resultaten over 2010 presenteren.