Galápagos heeft een nieuwe klasse antibiotica ontdekt, waarvan de eerste kandidaat werd geselecteerd voor klinische studies. Tijdens preklinische testen werd het middel getest op 250 verschillende bacteriën, en was het in 100% van de gevallen succesvol tegen stafylokokken die resistent zijn tegen andere antibiotica. Eén van die stafylokokken is MRSA, beter bekend als de ziekenhuisbacterie. Indien de studies succesvol zijn, is het verkooppotentieel navenant. De eerste klinische studie zou klaar moeten zijn in het eerste kwartaal van 2014. Hoewel dit nog veraf lijkt voor beleggers, is deze eerste fase cruciaal in het proces.

Deze nieuwe ontdekking toont opnieuw de kwaliteit van de platformen van Galápagos. Op korte termijn zal de beurskoers vooral evolueren in functie van de vooruitgang van GLPG0634, een kandidaat-geneesmiddel tegen reumatoïde polyartritis dat in fase 2a zit. Voor dit middel tekende Galápagos een contract ter waarde van 1 miljard dollar - exclusief royalties - met het Amerikaanse Abbott.

Galápagos heeft een nieuwe klasse antibiotica ontdekt, waarvan de eerste kandidaat werd geselecteerd voor klinische studies. Tijdens preklinische testen werd het middel getest op 250 verschillende bacteriën, en was het in 100% van de gevallen succesvol tegen stafylokokken die resistent zijn tegen andere antibiotica. Eén van die stafylokokken is MRSA, beter bekend als de ziekenhuisbacterie. Indien de studies succesvol zijn, is het verkooppotentieel navenant. De eerste klinische studie zou klaar moeten zijn in het eerste kwartaal van 2014. Hoewel dit nog veraf lijkt voor beleggers, is deze eerste fase cruciaal in het proces.Deze nieuwe ontdekking toont opnieuw de kwaliteit van de platformen van Galápagos. Op korte termijn zal de beurskoers vooral evolueren in functie van de vooruitgang van GLPG0634, een kandidaat-geneesmiddel tegen reumatoïde polyartritis dat in fase 2a zit. Voor dit middel tekende Galápagos een contract ter waarde van 1 miljard dollar - exclusief royalties - met het Amerikaanse Abbott.