Lilly en Galapagos zijn in 2008 een samenwerking gestart om nieuwe medicijnen voor osteoporose te ontwikkelen. Deze overeenkomst geeft Lilly toegang tot 12 van de door Galapagos ontdekte osteoporose targets die een rol spelen bij botvorming.

Galapagos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kandidaat-medicijnen tot aan klinische Fase IIa, het zgn. Proof of Concept. Tot op heden heeft Galapagos een totaal van €9,8 miljoen aan succesbetalingen van Lilly ontvangen.

"Ondanks de uitdagingen die eigen zijn aan het werken in het osteoporose gebied, boekt onze drug discovery aanpak mooie resultaten," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "De moleculen die we tot nu toe hebben geïdentificeerd zorgen voor botopbouw en we zijn bezig deze verder te optimaliseren tot kandidaat-medicijnen, met als doel oraal beschikbare moleculen aan het Lilly's ontwikkelingsteam te leveren."

Lilly en Galapagos zijn in 2008 een samenwerking gestart om nieuwe medicijnen voor osteoporose te ontwikkelen. Deze overeenkomst geeft Lilly toegang tot 12 van de door Galapagos ontdekte osteoporose targets die een rol spelen bij botvorming. Galapagos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kandidaat-medicijnen tot aan klinische Fase IIa, het zgn. Proof of Concept. Tot op heden heeft Galapagos een totaal van €9,8 miljoen aan succesbetalingen van Lilly ontvangen. "Ondanks de uitdagingen die eigen zijn aan het werken in het osteoporose gebied, boekt onze drug discovery aanpak mooie resultaten," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "De moleculen die we tot nu toe hebben geïdentificeerd zorgen voor botopbouw en we zijn bezig deze verder te optimaliseren tot kandidaat-medicijnen, met als doel oraal beschikbare moleculen aan het Lilly's ontwikkelingsteam te leveren."