Galapagos heeft ook andere mijlpalen binnen deze samenwerking bereikt, voor een totaal betaling aan Galapagos van €7,6 miljoen. Tot nu toe heeft Galapagos in de artrose alliantie in totaal €25,5 miljoen aan betalingen van GSK ontvangen.

Het preklinisch kandidaat medicijn is een molecuul dat voldoet aan alle chemische en biologische criteria die GSK heeft voor een potentieel nieuw medicijn.

Galapagos heeft de kandidaat ontwikkeld op basis van een nieuw target dat ontdekt werd met het Galapagos technologie-platform.

Het molecuul is nu klaar voor opschaling en uitgebreide veiligheids evaluatie als onderdeel van de preklinische studie, met het doel om binnen 12 maanden de klinische fase in te gaan.

Galapagos heeft ook andere mijlpalen binnen deze samenwerking bereikt, voor een totaal betaling aan Galapagos van €7,6 miljoen. Tot nu toe heeft Galapagos in de artrose alliantie in totaal €25,5 miljoen aan betalingen van GSK ontvangen.Het preklinisch kandidaat medicijn is een molecuul dat voldoet aan alle chemische en biologische criteria die GSK heeft voor een potentieel nieuw medicijn. Galapagos heeft de kandidaat ontwikkeld op basis van een nieuw target dat ontdekt werd met het Galapagos technologie-platform. Het molecuul is nu klaar voor opschaling en uitgebreide veiligheids evaluatie als onderdeel van de preklinische studie, met het doel om binnen 12 maanden de klinische fase in te gaan.