In januari 2010 zijn Galapagos en Roche een strategische alliantie aangegaan op gebied van de longziekte COPD. De alliantie die zich oorspronkelijk alleen richtte op kleine moleculen en antistoffen, werd in mei 2010 verder uitgebreid met peptiden.

In december 2010 is de alliantie uitgebreid met onderzoek op gebied van fibrose: de vorming van litteken-weefsel meestal als gevolg van een langdurige infectie in longen of andere organen.

"Door de alliantie met Roche bewijzen we eens te meer dat wij in staat zijn om met menselijke primaire cellen nieuwe targets te ontdekken in de meest uiteenlopende ziektegebieden," zegt Graham Dixon, Senior VP Drug Discovery van Galapagos.

In januari 2010 zijn Galapagos en Roche een strategische alliantie aangegaan op gebied van de longziekte COPD. De alliantie die zich oorspronkelijk alleen richtte op kleine moleculen en antistoffen, werd in mei 2010 verder uitgebreid met peptiden. In december 2010 is de alliantie uitgebreid met onderzoek op gebied van fibrose: de vorming van litteken-weefsel meestal als gevolg van een langdurige infectie in longen of andere organen. "Door de alliantie met Roche bewijzen we eens te meer dat wij in staat zijn om met menselijke primaire cellen nieuwe targets te ontdekken in de meest uiteenlopende ziektegebieden," zegt Graham Dixon, Senior VP Drug Discovery van Galapagos.