Galapagos is verantwoordelijk voor de ontdekking en preklinische ontwikkeling van nieuwe kandidaat geneesmiddelen gebaseerd op zelf gevonden nieuwe doelen.

Merck heeft de exclusieve licentie optie voor klinische ontwikkeling en commercialisatie voor elk nieuw geneesmiddel wereldwijd.
Galapagos kan eventueel fase I klinisch onderzoek uitvoeren en heeft het recht op verdere ontwikkeling en commercialisatie voor de doelen die Merck niet heeft uitgekozen.

Galapagos ontvangt $ 2,5 mln bij de start van het programma van Merck en kan $ 192 mln ontvangen als mijlpaalbetalingen voor het behalen van onderzoeks-, ontwikkelings- en regulatorische doelstellingen en daarnaast royalties op de verkopen.

Theodoor Gilissen Bankiers wijst er op dat deze alliantie de zesde is naast de reeds bestaande vijf met GSK, Janssen Pharmaceutica, Eli Lilly, Merck en Morphosys. Daarnaast heeft het bedrijf Bio Focus, de winstgevende servicedivisie voor
ontdekking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

De rating van Theodoor Gilissen Bankiers voor Galapagos blijft Buy op basis van de positieve lange termijn ontwikkelingen.

Galapagos is verantwoordelijk voor de ontdekking en preklinische ontwikkeling van nieuwe kandidaat geneesmiddelen gebaseerd op zelf gevonden nieuwe doelen. Merck heeft de exclusieve licentie optie voor klinische ontwikkeling en commercialisatie voor elk nieuw geneesmiddel wereldwijd. Galapagos kan eventueel fase I klinisch onderzoek uitvoeren en heeft het recht op verdere ontwikkeling en commercialisatie voor de doelen die Merck niet heeft uitgekozen.Galapagos ontvangt $ 2,5 mln bij de start van het programma van Merck en kan $ 192 mln ontvangen als mijlpaalbetalingen voor het behalen van onderzoeks-, ontwikkelings- en regulatorische doelstellingen en daarnaast royalties op de verkopen. Theodoor Gilissen Bankiers wijst er op dat deze alliantie de zesde is naast de reeds bestaande vijf met GSK, Janssen Pharmaceutica, Eli Lilly, Merck en Morphosys. Daarnaast heeft het bedrijf Bio Focus, de winstgevende servicedivisie voor ontdekking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers voor Galapagos blijft Buy op basis van de positieve lange termijn ontwikkelingen.