De overeenkomst gaat op 9 september in en voorziet in werkgelegenheid voor het personeel en voor de nodige R&D capaciteit voor Galapagos.

De overeenkomst omvat de overname van het research centrum met 130 medewerkers. Aanvullend krijgt Galapagos van GSK een driejarig fee-for-service contract mee met een waarde van meer dan €14 miljoen. Over overige condities worden geen mededelingen gedaan.

Het research centrum in Zagreb heeft een uitstekende reputatie op gebied van antibiotica-onderzoek, waarbij het diende als GSK's "Macrolide Center of Excellence for Drug Discovery".

Daarvoor was het de R&D vestiging van het farmaceutische bedrijf Pliva waar het blockbuster antibioticum azithromycine ontdekt werd.

In deze vestiging in Zagreb zal Galapagos volledige research programma's gaan uitvoeren tot aan klinische studies, geheel in lijn met haar alliantie model.

De vestiging in Zagreb zal de basis vormen voor een derde business unit van Galapagos, Internal Outsourcing. Deze unit zal flexibele onderzoeks-capaciteit gaan leveren aan de hele Galapagos groep. Dr. Radan Spaventi, de leider van de Zagreb vestiging, zal als Senior Vice President deel gaan uitmaken van het Executive Team van Galapagos.

De overeenkomst gaat op 9 september in en voorziet in werkgelegenheid voor het personeel en voor de nodige R&D capaciteit voor Galapagos. De overeenkomst omvat de overname van het research centrum met 130 medewerkers. Aanvullend krijgt Galapagos van GSK een driejarig fee-for-service contract mee met een waarde van meer dan €14 miljoen. Over overige condities worden geen mededelingen gedaan. Het research centrum in Zagreb heeft een uitstekende reputatie op gebied van antibiotica-onderzoek, waarbij het diende als GSK's "Macrolide Center of Excellence for Drug Discovery". Daarvoor was het de R&D vestiging van het farmaceutische bedrijf Pliva waar het blockbuster antibioticum azithromycine ontdekt werd. In deze vestiging in Zagreb zal Galapagos volledige research programma's gaan uitvoeren tot aan klinische studies, geheel in lijn met haar alliantie model. De vestiging in Zagreb zal de basis vormen voor een derde business unit van Galapagos, Internal Outsourcing. Deze unit zal flexibele onderzoeks-capaciteit gaan leveren aan de hele Galapagos groep. Dr. Radan Spaventi, de leider van de Zagreb vestiging, zal als Senior Vice President deel gaan uitmaken van het Executive Team van Galapagos.