Het preklinische kandidaat-medicijn voldoet aan de chemische en biologische criteria die GSK voor een potentieel nieuw medicijn heeft vastgesteld.

Galapagos start nu met de opschaling van de chemie en de evaluatie van de veiligheid, met als doel begin 2012 de klinische fase I in te gaan.

"Onze artritis alliantie met GSK is zeer succesvol in het leveren van veelbelovende kandidaat- medicijnen," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Er lopen nu twee klinische studies, en volgens de planning zal dit nieuwe kandidaat-medicijn begin volgend jaar de kliniek in gaan."

Het preklinische kandidaat-medicijn voldoet aan de chemische en biologische criteria die GSK voor een potentieel nieuw medicijn heeft vastgesteld. Galapagos start nu met de opschaling van de chemie en de evaluatie van de veiligheid, met als doel begin 2012 de klinische fase I in te gaan. "Onze artritis alliantie met GSK is zeer succesvol in het leveren van veelbelovende kandidaat- medicijnen," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Er lopen nu twee klinische studies, en volgens de planning zal dit nieuwe kandidaat-medicijn begin volgend jaar de kliniek in gaan."