De preklinische kandidaat is een stof die voldoet aan alle chemische en biologische eisen die GSK stelt aan een potentieel nieuw medicijn. Galapagos heeft deze kandidaat ontwikkeld op basis van een nieuw target uit haar technologieplatform.

Het kandidaat-medicijn is nu klaar voor opschaling en preklinische studie; het doel is om begin 2011 de klinische fase in te gaan.

"We zijn trots op de ontwikkeling van dit derde kandidaat-medicijn in onze GSK-alliantie," zegt Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. "De beschikbaarheid van deze kandidaten geeft ons meerdere mogelijkheden om een medicijn op de markt te krijgen. Het is goed om te zien dat onze R&D organisatie zo succesvol is in deze alliantie."

De preklinische kandidaat is een stof die voldoet aan alle chemische en biologische eisen die GSK stelt aan een potentieel nieuw medicijn. Galapagos heeft deze kandidaat ontwikkeld op basis van een nieuw target uit haar technologieplatform. Het kandidaat-medicijn is nu klaar voor opschaling en preklinische studie; het doel is om begin 2011 de klinische fase in te gaan. "We zijn trots op de ontwikkeling van dit derde kandidaat-medicijn in onze GSK-alliantie," zegt Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. "De beschikbaarheid van deze kandidaten geeft ons meerdere mogelijkheden om een medicijn op de markt te krijgen. Het is goed om te zien dat onze R&D organisatie zo succesvol is in deze alliantie."