De totale waarde van het contract voor Galapagos kan oplopen tot meer dan €3,3 miljoen over de komende twee jaar.

De Wellcome Trust financiert het onderzoek via een "Seeding Drug Discovery Award", verleend aan een team onderzoekers onder leiding van David Wynick, Professor Molecular Medicine aan de Universiteit van Bristol.

Doel van het project is de ontwikkeling van een nieuwe pijnstiller gebaseerd op het eiwit galanine, waarvan bekend is dat het pijn kan bestrijden bij een aantal ziektes, waaronder diabetes.

In eerder onderzoek heeft BioFocus al moleculen ontdekt die de pijnonderdrukking door galanine versterken. In de nieuwe tweejarige samenwerking die nu van start gaat, zal BioFocus de werking van deze moleculen verder verbeteren voor de behandeling van pijn bij diabetes.

De totale waarde van het contract voor Galapagos kan oplopen tot meer dan €3,3 miljoen over de komende twee jaar. De Wellcome Trust financiert het onderzoek via een "Seeding Drug Discovery Award", verleend aan een team onderzoekers onder leiding van David Wynick, Professor Molecular Medicine aan de Universiteit van Bristol. Doel van het project is de ontwikkeling van een nieuwe pijnstiller gebaseerd op het eiwit galanine, waarvan bekend is dat het pijn kan bestrijden bij een aantal ziektes, waaronder diabetes. In eerder onderzoek heeft BioFocus al moleculen ontdekt die de pijnonderdrukking door galanine versterken. In de nieuwe tweejarige samenwerking die nu van start gaat, zal BioFocus de werking van deze moleculen verder verbeteren voor de behandeling van pijn bij diabetes.