De Raad van Bestuur van Galapagos zal overgaan tot de uitgifte van maximaal 2.389.347 nieuwe aandelen onder het toegestaan kapitaal. De nieuwe aandelen zullen aangeboden worden door middel van een accelerated bookbuild offering aan in aanmerking komende en andere gekwalificeerde beleggers.

Het is de planning dat de nieuwe aandelen op of kort na 22 oktober 2010 zullen worden toegelaten tot de verhandeling op NYSE Euronext Brussel.

De plaatsing zal op dinsdag 19 oktober 2010 om 8.00 uur van start gaan; er wordt verwacht dat de verhandeling van de Galapagos aandelen op NYSE Euronext Brussel en Amsterdam zal worden geschorst tot het resultaat van de bookbuild offering bekend zal zijn.

"Wij handhaven onze financiële verwachtingen voor 2010. Management heeft de ambitie om Galapagos een leider in de Europese biotech te maken, en acquisities kunnen ons helpen om dat doel te bereiken," zei Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. "Galapagos heeft een reputatie van geslaagde overnames die hebben bijgedragen tot waardecreatie voor onze aandeelhouders. Na de overname van Argenta voor €16,5 miljoen in cash eerder dit jaar, wil Galapagos met deze aandelenplaatsing haar cash reserves versterken om goed gepositioneerd te zijn indien zich mogelijke acquisitie-opportuniteiten voordoen."

De Raad van Bestuur van Galapagos zal overgaan tot de uitgifte van maximaal 2.389.347 nieuwe aandelen onder het toegestaan kapitaal. De nieuwe aandelen zullen aangeboden worden door middel van een accelerated bookbuild offering aan in aanmerking komende en andere gekwalificeerde beleggers. Het is de planning dat de nieuwe aandelen op of kort na 22 oktober 2010 zullen worden toegelaten tot de verhandeling op NYSE Euronext Brussel. De plaatsing zal op dinsdag 19 oktober 2010 om 8.00 uur van start gaan; er wordt verwacht dat de verhandeling van de Galapagos aandelen op NYSE Euronext Brussel en Amsterdam zal worden geschorst tot het resultaat van de bookbuild offering bekend zal zijn. "Wij handhaven onze financiële verwachtingen voor 2010. Management heeft de ambitie om Galapagos een leider in de Europese biotech te maken, en acquisities kunnen ons helpen om dat doel te bereiken," zei Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. "Galapagos heeft een reputatie van geslaagde overnames die hebben bijgedragen tot waardecreatie voor onze aandeelhouders. Na de overname van Argenta voor €16,5 miljoen in cash eerder dit jaar, wil Galapagos met deze aandelenplaatsing haar cash reserves versterken om goed gepositioneerd te zijn indien zich mogelijke acquisitie-opportuniteiten voordoen."