De omzet van de Groep voor 2008 bedroeg €77,0 miljoen, geheel volgens verwachting en ondanks een negatief wisselkoerseffect van €3 miljoen.

De omzet van de R&D divisie steeg naar een record van €31,5 miljoen. De BioFocus DPI divisie wist het verlies van 2007 in 2008 om te buigen naar een winst uit normale bedrijfsvoering van €3,4 miljoen.

Het netto verlies van de Groep verminderde met 33% tot €14,6 miljoen. Galapagos breidde haar R&D portfolio uit en bracht een aantal programma's dichter bij de kliniek.

De doelstelling van Galapagos is om baanbrekende medicijnen te ontwikkelen op basis van nieuwe startpunten die het resultaat zijn van haar veelzijdige target discovery technologie.

Deze kerntechnologie maakt gebruik van menselijke cellen om eiwitten ("targets") die verantwoordelijk zijn voor bepaalde ziektes te identificeren en hun rol te valideren. Vervolgens beoogt Galapagos nieuwe medicijnen te ontwikkelen die werken op deze targets.

Als dit succesvol verloopt, kunnen deze medicijnen voor een ware doorbraak zorgen, vooral omdat er voor een aantal belangrijkste ziektegebieden op dit moment nog geen medicijnen bestaan die direct op de ziekte ingrijpen.

Galapagos financiert haar R&D programma's voornamelijk met de inkomsten uit haar strategische allianties met farmaceutische bedrijven alsmede met de winst van haar BioFocus DPI divisie.

De omzet van de Groep voor 2008 bedroeg €77,0 miljoen, geheel volgens verwachting en ondanks een negatief wisselkoerseffect van €3 miljoen. De omzet van de R&D divisie steeg naar een record van €31,5 miljoen. De BioFocus DPI divisie wist het verlies van 2007 in 2008 om te buigen naar een winst uit normale bedrijfsvoering van €3,4 miljoen. Het netto verlies van de Groep verminderde met 33% tot €14,6 miljoen. Galapagos breidde haar R&D portfolio uit en bracht een aantal programma's dichter bij de kliniek. De doelstelling van Galapagos is om baanbrekende medicijnen te ontwikkelen op basis van nieuwe startpunten die het resultaat zijn van haar veelzijdige target discovery technologie. Deze kerntechnologie maakt gebruik van menselijke cellen om eiwitten ("targets") die verantwoordelijk zijn voor bepaalde ziektes te identificeren en hun rol te valideren. Vervolgens beoogt Galapagos nieuwe medicijnen te ontwikkelen die werken op deze targets. Als dit succesvol verloopt, kunnen deze medicijnen voor een ware doorbraak zorgen, vooral omdat er voor een aantal belangrijkste ziektegebieden op dit moment nog geen medicijnen bestaan die direct op de ziekte ingrijpen. Galapagos financiert haar R&D programma's voornamelijk met de inkomsten uit haar strategische allianties met farmaceutische bedrijven alsmede met de winst van haar BioFocus DPI divisie.