In maart 2009 zette Galapagos een belangrijke stap in haar bestaan door de start van de eerste klinische studie met een kandidaat-medicijn gebaseerd op haar target discovery technologie.

Het chemisch molecuul GLPG0259 werkt via kinase eiwit MAPKAP5, een nieuwe benadering voor de behandeling van reuma. Galapagos kondigde in de eerste drie maanden van 2009 ook andere successen aan, o.a. succesbetalingen in zowel de reuma- als de artrose-allianties, en de uitbreiding van de samenwerking met GSK op gebied van infectieziekten.

Ook leverde Galapagos preklinische kandidaat-medicijnen in haar artrose- en cachexia-programma's en publiceerde het de resultaten van een nieuw Alzheimer target in Science.

Daarnaast sloot Galapagos dit jaar twee samenwerkingsovereenkomsten af met Merck & Co: één overeenkomst op gebied van diabetes en obesitas en een tweede overeenkomst op gebied van ontstekingsziekten.

Voor deze twee overeenkomsten met Merck, komt Galapagos in aanmerking voor succesbetalingen die kunnen uitkomen boven de €360 miljoen bij het behalen van mijlpalen in onderzoek, ontwikkeling en registratie.

Daarbovenop krijgt Galapagos aanzienlijke betalingen bij het behalen van specifieke verkoop niveaus alsmede tot tweecijferige royalty's op wereldwijde verkopen .

In maart 2009 zette Galapagos een belangrijke stap in haar bestaan door de start van de eerste klinische studie met een kandidaat-medicijn gebaseerd op haar target discovery technologie. Het chemisch molecuul GLPG0259 werkt via kinase eiwit MAPKAP5, een nieuwe benadering voor de behandeling van reuma. Galapagos kondigde in de eerste drie maanden van 2009 ook andere successen aan, o.a. succesbetalingen in zowel de reuma- als de artrose-allianties, en de uitbreiding van de samenwerking met GSK op gebied van infectieziekten. Ook leverde Galapagos preklinische kandidaat-medicijnen in haar artrose- en cachexia-programma's en publiceerde het de resultaten van een nieuw Alzheimer target in Science. Daarnaast sloot Galapagos dit jaar twee samenwerkingsovereenkomsten af met Merck & Co: één overeenkomst op gebied van diabetes en obesitas en een tweede overeenkomst op gebied van ontstekingsziekten. Voor deze twee overeenkomsten met Merck, komt Galapagos in aanmerking voor succesbetalingen die kunnen uitkomen boven de €360 miljoen bij het behalen van mijlpalen in onderzoek, ontwikkeling en registratie. Daarbovenop krijgt Galapagos aanzienlijke betalingen bij het behalen van specifieke verkoop niveaus alsmede tot tweecijferige royalty's op wereldwijde verkopen .