"Galapagos verwacht aan het eind van het jaar de resultaten van drie klinische studies te kunnen presenteren," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Ons business model stelt ons in staat om aan meer dan 50 onderzoeksprogramma's te werken, waardoor we onze succes kansen vergroten. De cash bijdragen van zowel de service divisie als de farma allianties zorgen ervoor dat Galapagos ook kan investeren in haar eigen programma's. Dit zorgt voor een voortdurende sterke groei van de inkomsten van de hele groep terwijl we ook winstgevend blijven."

In het eerste kwartaal van 2011 kondigde Galapagos de ontvangst van succesbetalingen aan uit de allianties met Servier en GlaxoSmithKline voor een totaal van €14,5 miljoen voor werk dat in 2010 voltooid werd.

Galapagos kondigde ook een overeenkomst met Merck aan waarbij de alliantie op gebied van stofwisselings-, cardiovasculaire- en ontstekingsziekten werd beëindigd. Voor de geleverde resultaten in 2010 ontving Galapagos €12 miljoen van Merck.

De alliantiebetalingen van GSK, Servier en Merck werden gerekend tot inkomsten voor 2010, en ontvangen in het eerste kwartaal van 2011.

Galapagos kreeg ook een subsidie van €2,7 miljoen van het Vlaamse IWT toegekend voor het bevorderen van haar eigen onderzoek naar antivirale medicijnen.

"Galapagos verwacht aan het eind van het jaar de resultaten van drie klinische studies te kunnen presenteren," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Ons business model stelt ons in staat om aan meer dan 50 onderzoeksprogramma's te werken, waardoor we onze succes kansen vergroten. De cash bijdragen van zowel de service divisie als de farma allianties zorgen ervoor dat Galapagos ook kan investeren in haar eigen programma's. Dit zorgt voor een voortdurende sterke groei van de inkomsten van de hele groep terwijl we ook winstgevend blijven." In het eerste kwartaal van 2011 kondigde Galapagos de ontvangst van succesbetalingen aan uit de allianties met Servier en GlaxoSmithKline voor een totaal van €14,5 miljoen voor werk dat in 2010 voltooid werd. Galapagos kondigde ook een overeenkomst met Merck aan waarbij de alliantie op gebied van stofwisselings-, cardiovasculaire- en ontstekingsziekten werd beëindigd. Voor de geleverde resultaten in 2010 ontving Galapagos €12 miljoen van Merck. De alliantiebetalingen van GSK, Servier en Merck werden gerekend tot inkomsten voor 2010, en ontvangen in het eerste kwartaal van 2011. Galapagos kreeg ook een subsidie van €2,7 miljoen van het Vlaamse IWT toegekend voor het bevorderen van haar eigen onderzoek naar antivirale medicijnen.