De samenwerking dateert van juli 2010 en heeft als doel de ontwikkeling van een nieuw type van artrosebehandeling. De bestaande geneesmiddelen verzachten vandaag enkel de symptomen van de ziekte. De ontdekking van Galápagos zou toelaten om de ontwikkeling van artrose te vertragen wat een grote medische vooruitgang zou betekenen. Bovendien zou dit eveneens een groot commercieel succes worden. De weg is echter nog zeer lang en momenteel wordt de Fase I klinische studie voorbereid.

Het akkoord tussen Galápagos en Servier stelt dat Galápagos de commerciële rechten in de VS ontvangt. De Franse laboratoriumgroep krijgt op zijn beurt de exclusiviteit in de rest van de wereld, in ruil voor betalingen die kunnen oplopen tot 290 miljoen euro in de vorm van royalties op de verkopen. De ontdekking van een eerste kandidaat-geneesmiddel betekent bovendien een eerste betaling van Servier aan Galápagos.

Via deze ontdekking blijft Galápagos toegewijd aan de strijd tegen de meest voorkomende ziektes. Zijn verst gevorderde kandidaat-geneesmiddel (in Fase 2b) is bestemd voor de behandeling van reumatoïde polyartritis. De biotechspeler heeft voor dit geneesmiddel een akkoord gesloten met Abbott dat voorziet in een initiële betaling van 150 miljoen dollar. Dit zal de kaspositie van Galápagos drastisch verbeteren.

Cédric Boitte

www.accioz.be

De samenwerking dateert van juli 2010 en heeft als doel de ontwikkeling van een nieuw type van artrosebehandeling. De bestaande geneesmiddelen verzachten vandaag enkel de symptomen van de ziekte. De ontdekking van Galápagos zou toelaten om de ontwikkeling van artrose te vertragen wat een grote medische vooruitgang zou betekenen. Bovendien zou dit eveneens een groot commercieel succes worden. De weg is echter nog zeer lang en momenteel wordt de Fase I klinische studie voorbereid.Het akkoord tussen Galápagos en Servier stelt dat Galápagos de commerciële rechten in de VS ontvangt. De Franse laboratoriumgroep krijgt op zijn beurt de exclusiviteit in de rest van de wereld, in ruil voor betalingen die kunnen oplopen tot 290 miljoen euro in de vorm van royalties op de verkopen. De ontdekking van een eerste kandidaat-geneesmiddel betekent bovendien een eerste betaling van Servier aan Galápagos.Via deze ontdekking blijft Galápagos toegewijd aan de strijd tegen de meest voorkomende ziektes. Zijn verst gevorderde kandidaat-geneesmiddel (in Fase 2b) is bestemd voor de behandeling van reumatoïde polyartritis. De biotechspeler heeft voor dit geneesmiddel een akkoord gesloten met Abbott dat voorziet in een initiële betaling van 150 miljoen dollar. Dit zal de kaspositie van Galápagos drastisch verbeteren.Cédric Boittewww.accioz.be