Galapagos is verantwoordelijk voor de ontdekking en preklinische ontwikkeling van kandidaat medicijnen gebaseerd op nieuwe Galapagos targets.

Merck krijgt de exclusieve optie om de kandidaat medicijn te licentiëren voor klinisch onderzoek en wereldwijde verkopen. De basis van de alliantie is Galapagos' gepatenteerde SilenceSelect® technologie voor ontdekking van targets, die nu zal worden toegepast in ontstekingsziekten.

Merck en Galapagos zullen gezamenlijk targets selecteren waarvoor Galapagos vervolgens de screening en medicinale chemie zal uitvoeren.

Bij de uitoefening van haar optie, neemt Merck op haar kosten alle verdere ontwikkeling en commercialisering van de kandidaat medicijnen over.

Galapagos heeft een mogelijkheid om Fase I klinische studies te doen en heeft tevens het recht om kandidaat medicijnen waarvoor Merck haar exclusieve optie niet uitoefent verder te ontwikkelen en te commercialiseren.

Bij het tekenen van deze overeenkomst heeft Galapagos €2,5 miljoen cash ontvangen als upfront betaling van Merck. In aanvulling daarop komt Galapagos in aanmerking voor succesbetalingen bij het behalen van mijlpalen in onderzoek, ontwikkeling en registratie.

Het totaal van deze succesbetalingen kan oplopen tot meer dan €192 miljoen voor meerdere producten. Daarbovenop krijgt Galapagos significante betalingen bij het behalen van specifieke verkoopniveaus alsmede royalty's op wereldwijde verkopen van de producten uit de alliantie.

Galapagos is verantwoordelijk voor de ontdekking en preklinische ontwikkeling van kandidaat medicijnen gebaseerd op nieuwe Galapagos targets. Merck krijgt de exclusieve optie om de kandidaat medicijn te licentiëren voor klinisch onderzoek en wereldwijde verkopen. De basis van de alliantie is Galapagos' gepatenteerde SilenceSelect® technologie voor ontdekking van targets, die nu zal worden toegepast in ontstekingsziekten. Merck en Galapagos zullen gezamenlijk targets selecteren waarvoor Galapagos vervolgens de screening en medicinale chemie zal uitvoeren. Bij de uitoefening van haar optie, neemt Merck op haar kosten alle verdere ontwikkeling en commercialisering van de kandidaat medicijnen over. Galapagos heeft een mogelijkheid om Fase I klinische studies te doen en heeft tevens het recht om kandidaat medicijnen waarvoor Merck haar exclusieve optie niet uitoefent verder te ontwikkelen en te commercialiseren.Bij het tekenen van deze overeenkomst heeft Galapagos €2,5 miljoen cash ontvangen als upfront betaling van Merck. In aanvulling daarop komt Galapagos in aanmerking voor succesbetalingen bij het behalen van mijlpalen in onderzoek, ontwikkeling en registratie. Het totaal van deze succesbetalingen kan oplopen tot meer dan €192 miljoen voor meerdere producten. Daarbovenop krijgt Galapagos significante betalingen bij het behalen van specifieke verkoopniveaus alsmede royalty's op wereldwijde verkopen van de producten uit de alliantie.